Welke noviteiten worden de rassen van de toekomst?

Ontdek waarom Nederland nog altijd trendsettend in tulpen is

Home » Nieuws » Eerste lustrum Tulip Trade Event nu echt in zicht

Eerste lustrum Tulip Trade Event nu echt in zicht

Nadat in 2020 en 2021 het Tulip Trade Event vanwege de coronamaatregelen helaas niet door kon gaan, is nu de hoop gevestigd op maart 2022. Tijdens recent overleg met alle deelnemers, is besloten in te zetten op het organiseren van de vijfde editie van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 maart 2022. Deze drie dagen openen 12 locaties hun deuren voor het nationale en internationale publiek. De deelnemers vertrouwen erop dit jaar eindelijk het eerste lustrum van het event kunnen laten plaatsvinden. Live, waarbij bezoekers op afspraak het product kunnen zien én ruiken.

Kleurrijke, vrolijke tulpen kondigen de komst van de lente aan na een lange winter en staan daarmee symbool voor hoop en positiviteit. Deelnemende bedrijven aan het Tulip Trade Event hopen dat die symboliek tijdens het Tulip Trade Event in 2022 terug te vinden is. Hoop op betere tijden na de Covid-pandemie en een positieve kijk op de toekomst. De bloemensector, inclusief de tulpenmarkt, heeft zich overigens na de eerste klap van de coronacrisis goed hersteld. Wereldwijd nam de vraag naar bloemen toe en daarvan wist ook de tulpensector te profiteren.

Decor voor innovaties

Tijdens het Tulip Trade Event krijgen bezoekers uit binnen- en buitenland op afspraak bij twaalf locaties een mooi overzicht aangeboden van wat Nederlandse bollenexporteurs te bieden hebben. De bedrijven in Noord- en Zuid-Holland nodigen belangstellenden uit om het assortiment te bekijken, nieuwe trends en ontwikkelingen te bespreken en van gedachten te wisselen over de toekomst van de tulp. En net als voorgaande edities zal het Tulip Trade Event ook weer het decor zijn voor introducties en innovaties. Uiteraard alles met inachtneming van de geldende Corona-maatregelen.  

Deelnemers
De opengestelde bedrijven zijn P. Aker, Amsonia, Boots Flowerbulbs, Borst Bloembollen, BOT Flowerbulbs, Haakman Flowerbulbs, Holland Bulb Market, P. Nelis & zoon’s, Nord Lommerse, C. Steenvoorden, VWS Flowerbulbs en Jan de Wit en Zonen. Op de website van de rijksoverheid vinden geïnteresseerden meer informatie over de geldende corona-maatregelen.

Dit jaar door de corona-maatregelen vindt helaas geen grootse, centrale opening van het Tulip Trade Event plaats. Bekijk de website voor meer informatie over de te bezoeken bedrijven!

Deel dit bericht op social media