Welke noviteiten worden de rassen van de toekomst?

Ontdek waarom Nederland nog altijd trendsettend in tulpen is

Home » Nieuws » Aan innovaties geen gebrek op Tulip Trade Event

Aan innovaties geen gebrek op Tulip Trade Event

Het Tulip Trade Event is voor de deelnemers traditiegetrouw een goed moment om hun innovaties in de schijnwerpers te zetten. Ook dit jaar kunnen bezoekers van 18 tot en met 20 maart 2020 weer kennismaken met verschillende nieuwe tulpensoorten. Daarnaast is er gelegenheid om zelf de verschillen te zien tussen broei op water en broei op grond en om te sparren over trends in kleur en vorm.

De tulpensector is volop in ontwikkeling. De invoering van het plantenpaspoort en de op handen zijnde Brexit vragen veel aandacht. Daarnaast blijft de kwaliteit een punt van zorg en streeft de sector permanent naar verbetering. De export van tulpenbollen (droogverkoop) stond jarenlang sterk onder druk. Dit had enerzijds te maken met de kwaliteit van de bollen en anderzijds met de trend waarbij de consument vaker kiest voor een ‘gemakstuin’, zonder veel groen. Die laatste ontwikkeling lijkt voorzichtig te kenteren: steeds meer consumenten onderkennen het belang van groene tuinen en daarmee komt er weer meer belangstelling voor bloembollen.

Kleurrijk assortiment
Het zijn deze en andere onderwerpen die tijdens het Tulip Trade Event onderwerp van gesprek zullen zijn. De deelnemers zetten hun deuren immers niet alleen open om hun kleurrijke assortiment te tonen, maar ook om het gesprek aan te gaan met bezoekers. Sparren over de toekomst van de tulpenteelt bleek tijdens eerdere edities een waardevol ingrediënt. Het Tulip Trade Event wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en telt 13 deelnemers, verspreid over Noord- en Zuid-Holland.

Deelnemers
De dertien deelnemende bedrijven zijn P. Aker, Amsonia, Boots Flowerbulbs, Borst Bloembollen, BOT Flowerbulbs, Haakman Flowerbulbs, Jansen’s Overseas, Holland Bulb Market, P. Nelis & zoon’s, Nord Lommerse, C. Steenvoorden, VWS Flowerbulbs en Jan de Wit en Zonen.

Deel dit bericht op social media