Welke noviteiten worden de rassen van de toekomst?

Ontdek waarom Nederland nog altijd trendsettend in tulpen is

Home » Nieuws » Zesde editie Tulip Trade Event weer als vanouds

Zesde editie Tulip Trade Event weer als vanouds

Van 13 tot en met 15 maart 2024 vindt de zesde editie van het Tulip Trade Event plaats. Maar liefst 12 toonaangevende bedrijven, verspreid over Noord- en Zuid-Holland, zetten dan hun deuren open. Het evenement is een absolute ‘must visit’ voor belangstellenden uit binnen- en buitenland. Het is een unieke gelegenheid om in drie dagen tijd verschillende bedrijven te bezoeken en een complete update te krijgen over de tulpensector.

Bij het Tulip Trade Event ligt het accent nadrukkelijk op de handel. Deelnemers laten vooral het assortiment zien dat beschikbaar is. Uitgangspunt is dat exporteurs en veredelaars soorten laten zien waarvan minimaal 20.000 bollen leverbaar zijn. Daarmee onderscheidt het evenement zich van traditionele bloemenshows, waar de aandacht vooral uitgaat naar noviteiten.

Veel gebeurd
Na twee coronajaren en een, vanwege de oorlog in Oekraïne, sober eventjaar hopen de organisatoren dat de zesde editie van het Tulip Trade Event weer veel bezoekers naar de deelnemende exporteurs en veredelaars lokt. In 2019 vond de laatste tulpenshow zonder beperkende maatregelen plaats en in die tussenliggende periode is er veel gebeurd. Vooral op het gebied van robotisering, automatisering en milieu hebben de deelnemers veel te vertellen. Daarmee is deze editie er een die belangstellenden uit het vak absoluut niet mogen missen.

Duurzaam geteeld
De grootste tulpenbijeenkomst ter wereld is vooral ook een prima gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te verstevigen. Er is volop ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld de toekomst van de tulpenteelt. Wat doet de sector al en welke stappen kunnen nog gezet worden om ervoor te zorgen dat de consument kan genieten van een duurzaam geteeld product?

Deelnemers De deelnemende bedrijven aan het Tulip Trade Event 2024 zijn P. Aker, Amsonia, Boots Flowerbulbs, Borst Bloembollen, BOT Flowerbulbs, Haakman Flowerbulbs, Holland Bulb Market, P. Nelis & zoon’s, Nord Lommerse, C. Steenvoorden, VWS Flowerbulbs en Jan de Wit en Zonen.

Deel dit bericht op social media