Welke noviteiten worden de rassen van de toekomst?

Ontdek waarom Nederland nog altijd trendsettend in tulpen is

Home » Nieuws » Tulip Trade Event maakt zich op voor tweede editie

Tulip Trade Event maakt zich op voor tweede editie

De nieuwe brochure wordt op dit moment onder het grote netwerk van relaties verspreid en de acht deelnemende bedrijven maken zich op voor de tweede editie van het Tulip Trade Event. Vooral de internationale relaties waren na de eerste editie in 2016 erg positief over de bundeling van krachten en het gecombineerd bezoeken van de tulpenbollen-exporteurs. De voorbereidingen zijn in volle gang voor de tweede editie van het tulpen-evenement van 15 tot en met 17 maart.

Het Tulip Trade Event werd door de deelnemende bedrijven aangegrepen om ook de omgeving en Nederlandse relaties uit te nodigen tijdens de open dagen. Vertellen over de prachtige tulpenbollen die de deelnemers exporteren gaat als vanzelf met de schitterende opstelling van bloeiende tulpen voor je.

Tulp vertelt verhaal
‘Internationaal staat de tulp nog steeds als een van de symbolen van Nederland. Door al onze internationale relaties voor de tweede editie van het Tulip Trade Event uit te nodigen, willen we de tulp en de bol het verhaal laten vertellen’, vertelt Mark Nelis, voorzitter van het Tulip Trade Event en een van de deelnemers. De diversiteit in het assortiment is enorm en de teeltmogelijkheden zijn al even divers. Juist de samenwerking van de 8 tulpenbollenexporteurs en de show van hun beschikbare assortiment wordt zowel nationaal als internationaal gewaardeerd.

Advies in assortiment en teelt
Ervaringen van de eerste editie bevestigen het vermoeden. Het event bracht eerder waardevolle gesprekken op, zowel op het gebied van het assortiment als op teeltadvies. Nelis hierover: ‘Je start hiermee omdat je als groep bedrijven verwacht dat hier interesse in is. Je vangt signalen op van buiten en wilt je relaties graag ook ontvangen op het bedrijf. We waren blij verrast met zelfs de verbinding tussen diverse klanten onderling die ook met hun teelt- en assortimentsvragen bij elkaar terecht konden. Daarnaast hebben we op verzoek van onze relaties met de datum van het Tulip Trade Event geschoven naar kort na internationale vrouwendag.

Deelnemende bedrijven
De tweede editie van het Tulip Trade Event vindt plaats van 15 tot en met 17 maart 2017. De relaties van de deelnemers worden ook voor de volgende editie weer actief uitgenodigd. Uiteraard zijn andere geïnteresseerden van harte welkom een bezoek te brengen aan P. Aker, Amsonia, Borst Bloembollen, Haakman Flowerbulbs, Holland Bulb Market, Nord Lommerse, P. Nelis en VWS Flowerbulbs.

« Terug naar overzicht

Deel dit bericht op social media