Welke noviteiten worden de rassen van de toekomst?

Ontdek waarom Nederland nog altijd trendsettend in tulpen is

Home » Nieuws » Proef op de som bij Tulip Trade Event

Proef op de som bij Tulip Trade Event

Tijdens het Tulip Trade Event van 30 maart tot en met 1 april zien bezoekers aan de 8 deelnemende bedrijven een keur aan tulpen. Juist de laatste ontwikkelingen en interessante soorten worden getoond. Door de gezamenlijke organisatie van dit tulpenevenement, zijn ook de buitenlandse gasten in staat om efficiënt een bezoek aan ons land te plannen. Dat versterkt de exportpositie van de Nederlandse tulp, nog altijd het grootste product van de Nederlandse bollenkwekerij.

Kwaliteit en beschikbaarheid
Kwaliteit en aantal beschikbare bollen zijn voor veel bezoekers een belangrijke vraag. Bijzonder prettig aan het Tulip Trade Event is de directe beschikbaarheid van de prachtige soorten die bezoekers zien. Doordat de deelnemende bedrijven hun open dagen gelijktijdig houden, kunnen bezoekers ook vergelijkingen maken in de getoonde soorten.

Leren van elkaar
Tijdens het Tulip Trade Event is met opzet een aantal gesimuleerde teeltproblemen te zien. Zo kunnen bezoekers nieuwe kennis opdoen over het beschikbare assortiment, maar óók over de wijze waarop bepaalde teeltproblemen kunnen worden voorkomen. Speciaal hiervoor werken de deelnemers van het Tulip Trade Event samen met Proeftuin Zwaagdijk.

Simulatie van teeltproblemen
Voor de eerste editie van het Tulip Trade Event hebben de deelnemende bedrijven gekozen voor twee proeven. Deze proeven simuleren de problemen van bladkiep en de gevolgen van vuil fust bij waterbroei. Beide proeven worden met 5 verschillende tulpensoorten uitgevoerd. Tijdens het Tulip Trade Event wordt door de deelnemende bedrijven uiteraard ingegaan op de wijze waarop dergelijke problemen bij de opkweek voorkomen kunnen worden.

Datum en tijden van Tulip Trade Event
Het eerste Tulip Trade Event vindt plaats van 30 maart tot en met 1 april. Deelnemende bedrijven zijn P. Aker, Amsonia, Borst Bloembollen, Haakman Flowerbulbs, Holland Bulb Market, Nord Lommerse, P. Nelis en VWS Flowerbulbs. Voor meer informatie, updates en routebeschrijving kunt u terecht op www.tuliptradeevent.nl.

« Terug naar overzicht

Deel dit bericht op social media