Welke noviteiten worden de rassen van de toekomst?

Ontdek waarom Nederland nog altijd trendsettend in tulpen is

Home » Nieuws » Veel aandacht voor duurzaamheid

Veel aandacht voor duurzaamheid

Tijdens het jaarlijkse Tulip Trade Event zetten exporteurs en veredelaars hun deuren open voor bezoekers. Het is dé gelegenheid om de actuele ontwikkelingen binnen de tulpensector te zien, te ervaren en te bespreken. Zo zal er tijdens de komende editie, die van 13 tot en met 15 maart 2024 plaatsvindt, veel gesproken worden over duurzaamheid. Voor bezoekers is het een unieke kans om met eigen ogen te zien welke grote stappen bedrijven op dat terrein al zetten.

Het Tulip Trade Event beleeft in 2024 zijn zesde editie. Het evenement trekt een groeiend aantal bezoekers en biedt belangstellenden de mogelijkheid om in drie dagen tijd maar liefst 12 bedrijven aan te doen. Exporteurs en veredelaars laten er hun innovaties zien en schetsen een beeld van de laatste trends en ontwikkelingen. Waar het gaat om duurzaamheid, leren bezoekers bijvoorbeeld meer over maatregelen die bedrijven nemen om van het gas af te gaan en water te recyclen.

Waterbroei
Een belangrijke trend waarvoor ook volop aandacht zal zijn, is de groeiende belangstelling voor waterbroei. Die techniek is niet nieuw, maar de overstap van traditionele grondteelt naar water, is een behoorlijke verandering. De kundige adviseurs en specialisten van de verschillende bedrijven kunnen daar tijdens het Tulip Trade Event van alles over vertellen.

Topkwaliteit
Bezoekers van het evenement zullen in de tweede week van maart beslist onder de indruk raken van het uitgebreide en verrassende assortiment en de topkwaliteit van de producten die de deelnemende bedrijven showen. Zij kunnen zich drie dagen lang onderdompelen in de wereld van de tulp en zijn na het evenement weer volledig op de hoogte van wat er daar speelt.

Deelnemers
De deelnemende bedrijven aan het Tulip Trade Event 2024 zijn P. Aker, Amsonia, Boots Flowerbulbs, Borst Bloembollen, BOT Flowerbulbs, Haakman Flowerbulbs, Holland Bulb Market, P. Nelis & zoon’s, Nord Lommerse, C. Steenvoorden, VWS Flowerbulbs en Jan de Wit en Zonen.

Deel dit bericht op social media