Welke noviteiten worden de rassen van de toekomst?

Ontdek waarom Nederland nog altijd trendsettend in tulpen is

Home » Nieuws » TTE is opgericht

TTE is opgericht

Exporteurs en veredelaars bundelen krachten in Tulip Trade Event

De Nederlandse export van tulpenbollen krijgt vanaf 2016 de wind in de rug. Met ingang van volgend jaar krijgt de sector een nieuw evenement op de kalender: het Tulip Trade Event. Het initiatief bundelt de open dagen van exporteurs en veredelaars, die nu nog verspreid worden gehouden. Zo wordt het voor de internationale vaktribune aantrekkelijker gemaakt om in enkele dagen tijd een compleet beeld te krijgen van wat Nederland te bieden heeft.

De organisatie van het Tulip Trade Event staat al in de steigers. Organisatoren zijn afkomstig van exporterende bedrijven. Prominente namen uit de sector hebben het Tulip Trade Event al omarmd: P. Aker, Amsonia, Borst Bloembollen, Haakman Flowerbulbs, Nord Lommerse, P. Nelis, VWS Flowerbulbs en Royal van Zanten. Het is de bedoeling om bij de eerste editie minimaal tien deelnemers te hebben.

Met de bundeling van de open dagen lift het Tulip Trade Event mee op het succes van een ander zakelijk promotieplatform, de Dutch Lily Days. In vijf jaar tijd heeft dat evenement een vaste plaats verworven op de internationale bloembollenkalender. Ook de tulpenexport heeft baat bij een vergelijkbaar initiatief, is de mening van de organisatoren. Binnenkort zal er een datum voor de eerste editie bekend worden gemaakt.

« Terug naar overzicht

Deel dit bericht op social media