Welke noviteiten worden de rassen van de toekomst?

Ontdek waarom Nederland nog altijd trendsettend in tulpen is

Home » Nieuws » Mysterieuze opening derde Tulip Trade Event

Mysterieuze opening derde Tulip Trade Event

Van 14 tot en met 16 maart verzamelt de internationale tulpensector zich weer in Noord-Holland. Die drie dagen staat de derde editie van het Tulip Trade Event op de agenda. Het evenement telt dit jaar elf gastheren. Bij de deelnemende veredelaars en exporteurs is er een compleet en bloeiend overzicht te zien van alle beschikbare handelspartijen.

De tulp maakt nog altijd een gezonde groei door. De betaalbaarheid van de bloem maakt het tot een gewild item voor retailers en bloemisten, die inspelen op de belangstelling van consumenten om het voorjaar in te wijden. Het tulpenareaal in Nederland maakt al een paar jaar een sprong. Hoewel ook het totale areaal aan bloembollen in de lift zit, is het vooral de tulp die de grootste teelt is.

Vaste plaats op internationale sierteeltagenda
Twee jaar terug namen een aantal bedrijven in de bloembollensector het initiatief om een eigen ‘showroom’ voor de tulp in het leven te roepen. Inmiddels heeft het Tulip Trade Event al een vaste plaats op de agenda van een internationaal sierteeltpubliek verworven. Vooral voor buitenlandse bezoekers is het een voordeel dat de teelt zich concentreert. Daardoor is het mogelijk om in drie dagen tijd een groot deel van alle beschikbare handelscultivars bloeiend te bezichtigen.

Officiële opening met mysterieus tintje
Elk jaar neemt een van de bedrijven de officiële opening van de driedaagse voor zijn rekening. Dit jaar is dat Holland Bulb Market, een van de bedrijven met een lange historie in de sector. Met de officiële start viert Holland Bulb Market in Heiloo ook het 150-jarig jubileum. Illusionist Steve Carlin verricht op woensdag 14 maart om 10.00 uur de openingshandeling. In zijn act zal hij ook een nieuwe cultivar ten doop houden.

Deelnemende bedrijven
De deelnemende bedrijven aan het derde Tulip Trade Event zijn P. Aker, Amsonia, Boots Flowerbulbs, Borst Bloembollen, BOT Flowerbulbs, Haakman Flowerbulbs, Jansen’s Overseas, Holland Bulb Market, Nord Lommerse Flower Bulb Group, P. Nelis & zoon’s en VWS Flowerbulbs. De deelnemende bedrijven hanteren alle dezelfde openingstijden tijdens de driedaagse showroom: dagelijks van 8.00 tot 18.00 uur.« Terug naar overzicht

Deel dit bericht op social media