Welke noviteiten worden de rassen van de toekomst?

Ontdek waarom Nederland nog altijd trendsettend in tulpen is

Home » Nieuws » Commissaris van de Koning doopt tulp Golden Dragon

Commissaris van de Koning doopt tulp Golden Dragon

Het Tulip Trade Event is dit jaar op 15 maart geopend bij Haakman Flowerbulbs in Wervershoof. Bijzondere gasten tijdens de opening van deze tweede editie waren de heer Johan Remkes, Commissaris van de Koning van Noord-Holland en Menting Bloembollen. Onder toeziend oog van vele gasten, relaties en media doopten zij samen de tulp ‘Golden Dragon’.

Het Tulip Trade Event is twee jaar geleden ontstaan uit een samenwerking van acht exporteurs van hoofdzakelijk tulpenbollen om gezamenlijk de deuren te open voor het internationale publiek. Relaties uit heel de wereld zijn ook voor deze editie weer uitgenodigd. Bezoekers krijgen tijdens het Tulip Trade Event inzicht in het beschikbare assortiment, de vele noviteiten en natuurlijk een update van de nieuwste technieken. De focus van het event ligt ruimer dan de Aziatische markt, alhoewel dit een belangrijke markt in ontwikkeling is.

Symboliek in samenwerking
Bij de doop van de tulp is bewust gekozen voor de naam Golden Dragon. In China staat de draak symbool voor geluk en voorspoed. De kleur goud staat voor welvaart. Een symboliek die staat voor de tulpensector, de wereldwijde samenwerking en het Tulip Trade Event.

Meer informatie
Voor meer informatie over het Tulip Trade Event en de acht deelnemende bedrijven, kunt u terecht op de website www.tuliptradeevent.nl.« Terug naar overzicht

Deel dit bericht op social media